Lite om dagen och mycket om helgen

När vi slutligen fått iordning både maten, datorn, projektorn och högtalarna så startade vi filmen och satte oss och åt. Den var engelskspråkig utan text; inga problem för oss Internationals dock.
Jag missade ett par minuter i början när jag gick för att värma mer mjuka tacobröd (eller jag hade tänkt värma dem, men struntade i det eftersom jag inte förstod mig på micron), men i övrigt tror jag att jag förstod nästan allt. Kyrkoflickan och skolans bråkstake; i början var det svårt att säga vem av dem som var mest tröttsam. Men de tog sig båda två och blev ett par; totalt oväntat för alla i filmens värld, men vi som tittade hade naturligtvis förstått det direkt.
Jag råkade få SMS mitt under kyrkoflickans stora avslöjande, vilket ledde till att alla hyschade irriterat på min mobil. Filmen var menad att vara sorglig, men en grupp tjejer på första raden (inga namn nämnda xD) satt och garvade vid helt fel tillfälle så det mesta av det sorgliga gick förlorat. Dock var det lite vackert i slutet, men fortfarande inte särskilt sorgligt. Jag föredrar Titanic.
   När filmen var slut och tre av oss sprungit iväg till sin buss så skulle mina något mer feminina vänner sätta på sig ansiktsmasker. Själv gick jag mest och garvade åt hur roliga de såg ut; de som bara hade vanliga såg extremt solbrända ut, men några av dem hade dessutom gjort något eget, grötliknande, som de smetade in sig med. Det såg extremt äckligt ut.
Två till sprang iväg till varsin buss och så var det bara jag, Elin, Malin, Emelie och Josse kvar. När allt kletigt var borttvättat så skulle de sminka sig och fixa håret. Även jag och Josse gick med på att låta tjejerna sminka oss och Malin gjorde underverk med mig. Jag kände mig som någon annan än mig själv, och jag tror att jag gillade det. Men Josse blev ändå sötast; med smink och sprayat hår så såg hon ut som Alice Cullen.
   Sen irrade vi runt i natten som glada, yra höns innan vi hittade en buss in till centrum. Klockan var kanske 10, jag satt på ett café, sminkad, med fyra kompisar, och visste att det är sånna här kvällar som gör livet värt att leva. När vi hade druckit upp vår varma choklad så var vi så hyperaktiva att vi GICK hela vägen tillbaka istället för att ta bussen. Och plötsligt gick vi över till att prata engelska med varandra, som om ingenting. Internationals.

Tack ännu en gång till Elin för en fantastisk kväll.

Jag sov hos Josse hela helgen. Och då, när vi stod i köket med varsin sked och skrapade upp resterna av smeten till chokladbollarna ur bunken, så insåg jag: det är det här som är äkta vänskap.

Så i morse vaknade vi av Josse outhärdligt hurtiga alarm, åt ost- och gurkmackor och äpplen och sprang sedan till bussen. På svenskan läste vi diverse blodiga medeltidsballader, plus något på fornsvenska som vi skulle försöka förstå (jag och Josse och Johanna fick det till "varför leker barbarerna med oskyldiga pennor"). Idrotten var okej; vi lekte lite lekar så som flaggan, kinesiska muren och kramkull. Allt var strålande tills den ondskefulla Joël, som stod för musiken, spelade en låt med en viss Carola. Jag insåg ganska snabbt att det inte FINNS något bättre sätt att få mig att totalt tappa koncentrationen.
   Sen åt vi köttfärslimpa och hade bild, vi färdigställde våra stackars stilleben och började sedan skissa på våra självporträtt. Det är jättedjupt och jättekul; man ska ha med både text och bilder som säger något om ens personlighet, tankar, känslor, osv. Jag har en lång rad med BWO-citat jag ska ta med.

Vi ses igen, mina vänner

När jag klev av mitt tåg stod de där, i en klump av väskor och sorgsenhet. Jag försökte fånga deras blickar, ville säga hej då utan att riktigt våga.
Läraren såg mig och vinkade. Jag gick fram och vi utbytte avskedsfraser på engelska, mitt språk. "Nice to meet you", "take care, all of you", "bye". Saknaden låg i luften.
Den mörka pojken, som jag knappt pratat med under veckan, gav mig en hejdå-kram.
   Det var kallt ute. Men jag frös inte på hela vägen till skolan. Hans kram höll mig varm.

Väldigt internationellt

Jag känner mig väldigt internationell. Och totalt utmattad.
Dagens 1,5 timmes franskalektion spenderades idag, precis som i fredags, tillsammans med våra franska utbytesstudenter. Idag skulle vi dessutom prata FRANSKA med dem.
   Först spelade vi ett spel som vi har spelat ett par gånger förut; man får en fråga om varje region i Frankrike och om man svarar rätt så erövrar man den regionen, vilket i praktiken innebär att man målar den röd på en Frankrikekarta, och den som får flest regioner vinner. Fast idag skulle vi svenskar läsa frågorna och fransmännen svara på dem. Min spontana reaktion var "det här kommer ju bli pinsamt!". Och visst, ingen av oss uttalade allting helt perfekt, men våra franska vänner hjälpte oss och de förstod oftast vad vi sa oavsett hur vi uttalade det. Men med mitt dåliga självförtroende var det rätt jobbigt ändå.
   Sen gick vi över till ta-lappen-och-nudda-väggen-leken, den har vi också kört förut och den går helt enkelt ut på att vi är två lag och det ligger en massa lappar med olika bilder på i en rad på golvet. Elsa säger ett ord på franska, en från varje lag ska springa fram och ta rätt bild och sen springa tillbaka till sitt lag, innan motståndaren nuddar en och vinner lappen. Denna lek är ganska rolig eftersom den ofta tas väldigt seriöst; folk springer och skriker och de olika lagen jublar eller buar. Sist vi körde den så välte vi nästan Joëls julgran.
Idag var det förstås lite annorlunda; orden var på franska för oss och på engelska för fransmännen. Ämnet var kläder, vilket jag inte är så bra på så jag körde på taktiken att vänta tills min motståndare hade tagit ordet och sen helt enkelt jaga. Det fungerade.
   Sen kom det svåraste momentet av alla; fransmännen hade med sig en enkät med frågor om miljön som vi skulle svara på. Muntligt. Den kortaste av de franska flickorna (Fanny, är det så hon heter?) och jag hade en del kommunikationsproblem; helt ärligt så är hon bara lite bättre på engelska än vad jag är på franska, men som tur var fanns både Elsa och en av fransmännens lärare till hjälp. Jag tror vi fick ihop det tillslut, även om jag inte riktigt förstod alla frågor och chansade en del.

Ja, ibland är det tufft att gå på internationell skola. Men jag blir faktiskt bättre och bättre på franska, och det är trots allt ett tag kvar tills det är vi som ska ta emot utbytesstudenter.
Bättre och bättre på matte verkar jag visst bli också. Min mattelärare bor i Rimforsa och åker ibland med mitt tåg, och just i morse så kom han fram och gratulerade mig till resultatet på matteprovet vi gjorde igår.
Godkänd med marginal, hur otroligt låter inte det? Det är troligen det högsta jag någonsin fått på ett matteprov.

Små grodorna runt en krukväxt

Man fattar inte hur löjliga vissa svenska traditioner är förrän man berättar om dem för folk utifrån. Idag kom de omtalade franska utbytesstudenterna och vi i franska steg 3 underhöll dem första lektionen. Vi hade Lucia-tåg, spelade "Vintern raaaasat ut bland våra fjällar" från Spotify, sjöng "Helan går" och låtsades dricka ur plastmuggar, och så finalen; vi dansade midsommardans runt en krukväxt.
Vi var ju tvungna att förklara allt för våra franska vänner, så när vi först skulle dansa "mormors lilla kråka" så började Emma översätta:
"This is a song about grandmas little bird, who is trying to drive a car and that doesn't end up well, she can't drive, maybe beacuse she is a bird, and..." tills Joël avbröt henne med ett bestämt "some things are not MEANT to be translated, Emma!". Vi dansade, och de verkade tycka det var hysteriskt kul att ramla omkull (det ÄR faktiskt den roligaste biten). Sen gick vi över till "små grodorna", Emma nöjde sig med att säga "this is a song about little frogs", och så fick fransmännen dansa med oss. Om jag någonsin har insett hur löjligt det är att hoppa som grodor runt en midsommarstång så var det då. Och vad fransmännen tänkte vill jag inte ens veta.
   Sen hade vi lite "Swedish Fika"; vi åt kanelbullar, pepparkakor, kringlor och halva dammsugare (jag vet inte om någon upplyste dem om att vi kallar dessa för Vacuum Cleaners) och drack apelsinsaft. Joël hade Swedish Quiz och överraskade oss alla med att INTE nämna Carola, istället var det lite almänna frågor om SAAB, kungafamiljen, ABBA och svenska städer. Och sen den roligaste frågan av alla, vad H&M står för:
A: Henrik och Malin
B: Hennes och Mauritz
C: Hona och Man.
Ingen gissade på den sista eftersom samtliga svensktalande personer i rummet började gapskratta när det lästes upp. Vid genomgången av de rätta svaren sen så berättade vi för dem att "'hona' is a female animal".
   Jag åt två Joël-bullar (han hade faktiskt bakat dem själv), försökte inleda ett samtal med den franska flickan mittemot mig och log mot alla människor så fort jag fick chansen. Efter denna hysteriskt roliga tillställning så skulle vi ha historia, medan fransmännen togs omhand av tvåorna. Temat för denna lektion var Starka Kvinnor, så vi fick höra två helt underbara historier om en drottning som brände ihjäl sina friare och två överklassnunnor som gjorde uppror mot klostret. Är det inte sorgligt att inte dessa historier står i någon historiabok för elever på mellanstadiet? Det är rent TRAGISKT att en massa tjocka, skäggiga kungar tar upp varenda sida av vår historia. Hur roliga är de att läsa om, på en skala? De heter allihop Karl, Erik eller Gustaf och krigar, super och dör.
   Sen var det tydligen något mer jippo med fransmännen efter lunch, men jag dissade det till förmån för en tågresa med min kära vän Sofia (som förresten fyller sjutton idag, grattis!). Vi hade mycket trevligt och diskuterade både bilfärden till Tyskland, nästa år då vi själva ska åka som utbytesstudenter och en massa annat blandat.

Nästa helg blir det kul. Mer tänker jag inte säga.

En helt vanlig tisdag :)

Vi diskuterar Tyskland för fullt. Sofia ska kolla hur mycket det kostar att åka tåg eller båt dit, jag vet inte om det beror mest på att vi vill spara pengar eller det faktum att det kanske inte är så bra att köra fyra tjejer till Tyskland när man har haft körkort i kanske några månader. På matten sa någon av Sofia, Johanna och Isabelle att det är sextonårsgräns på ölen i Tyskland, och då sa plötsligt Linus Mattepraktikant: "Skitsnack, jag köpte öl i Tyskland när jag var fjorton!". Haha, kanske inte vad man förväntar sig att få höra av någon som är nästan lärare. Vi får se hur det blir det där med ölen, jag är ju nykterist och om vi nu åker bil så är det tveksamt om jag kommer låta Sofia dricka eftersom hon troligen kommer vara den enda med körkort.
   På rasten sprang alla runt och letade efter lediga datorer, utan framgång. Mina kompisar vände i trappan, men jag gick ändå upp till tredje våningen för att konstatera att: nej, det finns inga lediga datorer. Men vid datorn närmast dörren satt Anna, som direkt tittade upp från sitt skolarbete för att prata med mig. Hon skrev på en engelska C-uppsats om hemlöshet, med fotnötter (låter betydligt roligare än fotnoter) och allt. Sen skulle hon hämta en huvudvärkstablett åt sin kompis Kajsa och frågade om jag ville låna datorn lite. Så lyckades med det ingen annan gjorde under den rasten; jag fick en dator. Jag kollade Facebook och satt sen på stolen och bara vaktade Annas dator och hennes English C-uppsats med mitt liv. Dock kom Elin och Malin förbi och var tvungna att kolla något viktigt, så de fick låna datorn i tredje hand ett par minuter. Det gjorde mig en smula nervös. Men allt gick bra och Anna verkade nöjd när hon kom tillbaka, dock utan huvudvärkstablett till den stackars Kajsa. Vi pratade lite till och sen gick jag ner, med ett leende på läpparna.
   Tanken var väl att vi skulle haft samhällskunskap, men denna lärare var inte där. Och på FU finns det, med ett enda undantag, bara en lärare i varje ämne, så om den läraren inte är där så får man ha något annat ämne med någon lärare som är ledig. Om det nu inte råkar finnas någon Vikarie-Elin i något hörn, vill säga. I det här fallet fanns det inte det, så vi såg vi på Alex och CO:s favoritfilm: "Braveheart". Helt okej film hittills, trots allt våld.
   Sen åt vi någon typ av köttgryta till lunch och hade lite mer diskussioner om Tyskland. Och innan någon visste ordet av så var det dags för det fruktade engelskaprojektet Group Rotation. Denna gången var det Johanna som skulle ha muntlig presentation, Josse som skulle ha Written Summary och jag som skulle ha debatt. Och jag säger bara, sammanfattningsvis; det kan bara gå bättre för Johanna nästa gång, för nu vet hon allt om hur man INTE håller debatt. Men jag babblade på. På engelska. Jag har språket även om jag inte lyckades hålla någon vidare debatt.  Och jag är verkligen glad över att jag är i samma grupp som Josse och Johanna, två personer som jag verkligen slappnar av tillsammans med. Det blir inte lika läskigt då.
Till på köpet så skulle man ju spela in hela debatten på en läskig liten teknisk sak som gjorde mig alldeles nervös bara med sin närvaro, och sen lyssna på den och skriva en utvärdering om vad man kan förbättra med sitt språk. Tack och lov är det bara utvärderingen som ska lämnas in till Helen, ingen annan behöver lyssna på min röst inspelad på en läskig teknisk sak.
   Så efter lektionen stack jag upp till datasalen för att föra över inspelnings-eländet till datorn; jag satt i säkert fem minuter och försökte mosa in den läskiga saken i datorn innan Josse upplyste mig om att jag var vid fel USB-port. Och nej; jag är ingen teknisk person. Inte någonstans. Men efter diverse omkopplingar och ryckande i sladdar och en del hjälp av Olof (dagens ros!) så lyckades det, och jag kunde andas ut.

På tåget hem gick det, förutom tågvärden, omkring en ung blond tjej och delade ut enkätundersökningar till alla. "Ja, vi gör de här över hela landet för att undersöka hur kollektivtrafiken fungerar och vi vore jättetacksamma om ni ville ta er tid att fylla i den här.". Självklart ville jag det. Jag älskar att fylla i enkäter om saker jag är missnöjd med.
   Det var det vanliga: "är personalen serviceinriktad?", "får du den information du behöver?", "är det städat på tåget?" osv., och så två hysteriskt roliga frågor:
"Hur stor är chansen att du skulle rekommendera någon annan att åka den här tåglinjen?"
Noll.
"Känns det tryggt att åka med det här tåget?"
Nej, det kan stanna och/eller gå sönder när som helst. Fast det skrev jag inte, eftersom det var ringar att kryssa i där längst till höger var "stämmer mycket bra" och längst till vänster var "stämmer inte alls". Ni kan gissa vad jag kryssade.

Sex sanningar om Melodifestivalen, och lite citat från dagens bildlektion

Sex sanningar om Melodifestivalen

1. Fel låt vinner ALLTID.
2. Vi kommer skämma ut oss i Eurovision så länge Svenska Folket får bestämma.
3. Varje år uppstår konsprationsteorier; antingen så har vinnaren manipulerat tittarsiffrorna (2010) eller så har alla jurygrupper gjort upp innan vem som ska få alla tolvor (2008).
4. Varje år finns det alltid någon som säger sig ha röstat på låten som borde ha vunnit men inte kommit fram.
5. Fläktar är otroligt tröttsamma; det var jättecoolt de första fem åren men nu för det bara folks tankar till Carola.
6. Andreas Johnsson är extremt överskattad. Han har gjort en enda bra låt i sitt liv och det är "Glorious", hans första. Sen gick det bara utför. Och allvarligt; hur kan man vakna en morgon och komma på tanken "nu vill jag ställa upp i Melodifestivalen med Carola!"? Och snygg är han inte heller.


Idag hade vi bild och gjorde stilleben, i det här fallet innebar det att vi skulle rita av två kannor, två lökar och två böcker på en duk. Det var ganska svårt men på något sätt lyckades jag få det helt okej. Under lektionen sades saker som:
"Den här färgen ser rätt god ut. Om man tänker på choklad alltså, inte om man tänker på bajs."
"Den här kannan har bantat medan jag har målat den, den var mycket tjockare när jag började!"
"Om du säger 'nyanser' en gång till så hoppar jag ut genom fönstret!"
"#@¤ också, jag glömde att kannan har en utväxt!"

Haha ja, vad kan man säga? Här på FU finns eliten <3

Melodifestivalen 2010, Final

Hade jag väntat mig något annat? Ja, jag måste erkänna att jag började hoppas när de internationella jurygrupperna gav sina röster. Det verkade som det fanns hopp.
Men nej då. Vi ska naturligtvis inte prova nått nytt i det här landet, vi kör samma koncept som har gett oss en tjugotredjeplats i Eurovision de senaste fem åren; en tjej med klänning och fläkt. Jag vill inte ens TÄNKA på vad resten av Europa tänker om oss, om de där uppe i Sverige som verkar skicka samma människa år efter år efter år och aldrig fattar att fläktar och schlagerdivor funkade jättebra för tjugo år sen men är helt ute nu.
DET ÄR PINSAMT. P I N S A M T, HÖR NI DET!? Vi skämmer ut oss precis som vanligt, det här året tror jag inte ens att vi lyckas kvala oss in. UTSLAGNA I DELFINAL, hur låter det?

Ja ja, någon sorts recension ska ni väl få också. Jag blir bara mindre och mindre imponerad av Dolph Lundgren och i kväll störde jag mig något otroligt på honom så fort han öppnade munnen. Hans amerikanska kollega (förväntades jag känna igen honom?) störde mig också, framför allt det faktum att han sa "Dolph, Christina and Mens". Christine såg för en gångs skull INTE ut som en golvmopp och Måns, ja, han är väl okej. Jag gillade hans sågning av Nicklas Wahlgren och Laila Bagges bröllop.
   Darin känns mest tröttsam. Pernilla Wahlgren hade tack och lov bytt till en klänning som var mindre Carola-aktig, så jag blev inte riktigt lika spyfärdig som förra veckan, men jag står för att jag hånskrattade högt och skadeglatt när hon låg sist. Andreas Johnsson, tja, även om jag INTE hade stört mig på honom sen Carola-grejen 08 så hade jag aldrig kunnat ta honom på allvar eftersom jag och mina syskon har kommit fram till att hans låt låter som vår bil när den inte startar (min brorsa har även utökat med att Andreas själv låter som om han sitter på dass). Timoteij är bara glada och härliga och jag gillar verkligen att det gick bra för dem. Peter Jöback är gullig och jätteduktig, men hans låt kunde fortfarande ha varit så himla mycket bättre. Ola vet jag inte riktigt vad jag tycker om, det är väl en helt okej poplåt men kanske inget som slår. Jessicas låt är vacker, dock störde det mig att hon såg så glad ut eftersom det är ganska sorglig text. Salem älskar vi. Erik Saade är... söt... och låten är riktigt bra, så jag hade hellre skickat honom till Oslo än Anna Bergendahl. Allvarligt, hon kommer från "Idol" och har köpt sig fyrtio minuters berömelse. Hon ska helst försvinna totalt om ett år, som alla andra så kallade idoler, inte gå och vinna Melodifestivalen.
Ni som inte vet vad jag tycker om TV-programmet "Idol" kan gissa er till det nu.
 
Pausunderhållningen var för övrigt helt okej. Jag gillar när folk sjunger.
Och jag ÄLSKAR Alexander Rybak. Han är bara så söt och gullig och duktig att jag nästan blir kär.

Och vi i BWO-sekten kommer fortsätta tjata ett tag till: "om vi bara hade skickat BWO 2006...", "om vi bara hade skickat BWO 2008...", "hade vi skickat BWO 2009, då ni...".
Och nu även "om vi bara hade skickat Salem 2010, då...". Och jag står fast vid att BWO kunde ha vunnit hela Eurovision både 2006, 2008 och 2009. Och att Salem skulle ha vunnit åt oss i år om vi bara hade haft förstånd nog att skicka honom.
   Men det hade vi inte. Och det kommer inte att gå bra alls. Jag lovar er, om Sverige kommer högre än tionde plats i år så ska jag... jag vet inte. Ni får komma på något lämpligt jag kan göra då.


Tankar på en försenad ersättningsbuss

Solen skiner. Snön ser inte alls lika kall ut längre, inte när den glittrar så där. Gullringen, skogen och Kisa fladdrar förbi och jag stör mig något otroligt på en fläck på fönstret.
   Ibland blir det sånna där otäcka två-och-två-uppdelningar, till och med på FU. Som på franskan i fredags. Det kommer fransmän hit, som vi ska underhålla. Bland annat genom att visa lite svenska högtider för dem. I fredags konstaterade vi att Joël och Lisa har en högtid, Olof och Emma har en annan och Emelie och Elin har en tredje. Någon frågade mig "vad har du då, Lilly?". Jag hade ingen aning. Jag hade starkt för mig att jag tidigare ingick i någon av dessa två-och-två-grupper som en tredje, men det verkade ingen annan komma ihåg. Jag vet fortfarande inte vad jag har. Vi är ju lämpligtvis sju personer i min franskagrupp och jag är den som inte riktigt passar in bland de självsäkra, pratiga och glada övriga sex.
   På resecentrum hörde jag Tove prata om resan till Frankrike. Tvåorna åker i morgon, vi åker någon gång nästa år. Det kommer bli fantastiskt. Framförallt för mig, som aldrig har flugit förut eller varit längre utomlands än i Danmark.
Fast jag måste bättra på min franska tills dess. Just nu känns det rätt hopplöst; verbformer i passé compossé och imparfait och med être och avoir och SS bara snurrar runt i mitt huvud som en förvirrad röra. Till min klena tröst så är ju syftet med utbytet för fransmännen att de ska få öva på sin engelska, och engelska kan jag i alla fall. Bättre än någonsin tidigare.
   Igår hade jag en liten diskussion med Nicolina och Sofie om varför jag inte var med på idrotten. Jag sa nått om att jag inte vill visa mig i bikini för en massa karlar.
"Men det är ju värre att visa sig för killar, för det är ju de som kollar."
"Seriöst, tror ni att det är några killar som kollar på MIG, eller?"
"Öh, ja?"
Det var fint. Jag kommer tänka på det länge.
För övrigt kom vi inte fram till så mycket; Nicolina ÄLSKAR att bada och kunde inte för sitt liv förstå varför jag inte gillar det.

Det är konstigt vad lite sol kan göra. Plötsligt är allt så mycket ljusare, så mycket lättare. Det spelar ingen roll att det är minusgrader och att snön ligger vit och solid, bara solen skiner så tänker jag på sommaren.

Melodifestivalen 2010, Andra Chansen

Helt allvarligt, snart kommer jag väl börja säga att vi borde lägga ner hela skiten. Jag sa det 2008 när Perrelli vann, jag sa det 2009 när BWO åkte ut och snart kommer jag säga det igen. Väl medveten om att jag kommer ta tillbaka det ganska snart och vara lika engagerad nästa år.
Okej, jag är sur. Jättesur. Det gick totalt åt skogen. Men jag ska försöka blogga hyfsat sansat ändå.
   Jag vill påstå att Andra Chansen är den tuffaste tävlingen i hela Melodifestivalen. Sen duellsystemet infördes är det ett stenhårt krig.
Vi hade en liten egen röstning innan programmet, jag och mamma och mina syskon. Och när vi lyssnade igenom låtarna så insåg jag en sak: Pernilla Wahlgrens låt kunde ha varit helt okej. Ingen vinnare, men en helt okej låt att dansa lite till. OM hon hade tagit en klänning som INTE såg ut som en korsning av Perrelli och Carola. OM hon hade skippat fläkten. OM hon inte hade varit otäckt nära finalen.
Men nu såg hon precis ut som Carola. Jag höll på att kräkas.
Men Undertröjan (som vi inofficiellt har döpt Pain Of Salvation och deras sångare till) kände jag inte direkt någon större lust att rösta på heller. Visst, jag hatar inte låten, men jag skulle inte direkt säga att jag älskar den heller. Så i första duellen lade jag ner min röst och hoppades att Svenska Folket ändå skulle rösta fram den artist jag ändå föredrog. Det gjorde de inte.
   Sen var det den lilla Mimmi Pigg mot Crucified Barbara. Jag gillar Crucified Barbara. Bra låt, coolt framträdande och snygga tjejer. I den duellen gick det i alla fall bra.
   Sen var det slut på det braiga. Neo, min favorit i hela Andra Chansen, blev utslagen av gubbarna med fiol. Innan resultatet lästes upp så konstaterade jag att "ja, deras låt är väl ändå okej". Men nu är frågan om jag inte kommer börja ha något emot dem med.
Nej, det kommer jag faktiskt inte. Jag har fullt upp med att störa mig på Pernilla Wahlgren.
   Sen var det dags för den duell där jag hade svårast att välja: Alcazar mot Jessica Andersson. Visst, Alcazar är totalt underbara, men jag tycker fortfarande att deras låt kunde varit så otroligt mycket bättre än vad den är. Så min röst gick till Jessica.
   Pausunderhållningen tänker jag inte ens kommentera. Jag passade på att messa med min vän Melinda precis då, så jag slapp Dolph Lundgren och vad-det-nu-var-han-höll-på-med. Jag citerar min underbara kusin Charlott: "Undra vad det skulle kosta att skicka tillbaka honom till Hollywood?". Dock var parodin på Pernilla Wahlgren totalt underbar. Christine Meltzer är bättre som skådespelare än som programledare.
   Sen hade man ju hoppats på rättvisa i världen. På att de coola hårdrockstjejerna hade tagit sig till final och att vi hade sluppit ännu en schlager-häxa med överglittrig klänning och Carola-fläkt i finalen. Men nu finns inte rättvisan. Inte någonstans. Ni ska se att hon vinner i finalen också och att vi ännu en gång får skämmas för Svenska Folket (vilka är egentligen denna anonyma massa som inte förstår sitt eget bästa?) inför hela Europa.

Nej. Jag vill inte tro det. Inte kan hon väl vinna över alla dessa fantastiskt duktiga killar som är i final? Salem Al Fakir, Peter Jöback, Erik Saade?
Nu hoppas vi på rättvisan i världen, mina vänner. Aldrig upplever jag så mycket samhörighet med BWO-fansen som när det är Melodifestival. Vi tycker lika om det mesta. Vi gillar Neo och Alcazar, stör oss på Pernilla Wahlgren (ännu en gång: jag har inget emot henne, det är framträdandet, klänningen och sammanhanget) och hatar Carola. Det är skönt. Hur det än går under en deltävlingen så finns BWO-fansen på MSN sen; vi firar och sörjer ihop. Just nu är vi sura ihop.

Lillys stora äventyr med bussen till Kisa

Solen skiner. Jag fick MVG på religionsuppsatsen. På naturkunskapen satt Haidar och tjatade en halvtimme på att jag skulle säga vem av honom och Alex jag gillar bäst. Nästa år, när Sofia A fyller 18, ska vi åka till Tyskland. Sofia ska köra bilen, Malin läsa kartan (notera att det är samma Malin som frågade om Holland låg i Sverige), Isabelle sköta snacket, Johanna betala ölen (?) och jag ska blogga om allt, utan att utelämna någonting. På franskan hade vi heta diskussioner om vad vi ska baka till fransmännen som kommer hit.
Sånna här dagar är livet helt fantastiskt.
Och vi SKA se till att det där med Tyskland blir av. Jag älskar er, tjejer, så länge ni vill vara mina vänner så är jag lycklig <3

Dock lyckades jag missa tåget hem, vilket var mindre fantastiskt. Det är verkligen inget roligt alls att missa tåget när nästa inte går förrän om två timmar. Man vill bara sätta sig ner och gråta.
Det gjorde jag inte. Istället hoppade jag på första bästa buss till Kisa. Det var faktiskt mycket roligare, denna buss stannade på alla möjliga konstiga ställen så jag fick se världen. Dessutom kunde jag drömma mig tillbaka till en decemberkväll för inte alltför länge sedan. Det var mörkare då, jag hade sällskap av Olof, Kalle, Elin B och Kalle i tvåan och slutdestinationen var Motala och klassfesten, men det var en likadan buss och den avgick från samma hållsplats.
   I Kisa var det mindre roligt. Kallt, mörkt och totalt öde. Deras "väntsal" är dessutom det värsta jag sett; det stinker rök och både bänkar och väggar är nedklottrade med saker som "vill du knulla?" och "den som läser det här är en idiot". När jag väl hittade en buss till Vimmerby så visade det sig dessutom att mitt skolkort inte gällde. Det står visserligen Östgötatrafiken på det, men när jag åker tåg så gäller det ända till Vimmerby. Så var inte fallet med bussar från Kisa. Men jag hade tur; chauffören var snäll och hade väl inte hjärta att lämna en stackars tjej i Kisa klockan sex en onsdagkväll, så jag fick åka med ändå. Vi var två passagerare på hela bussen, den andra gick av i Södra Vi.
Jag tjänade en halvtimme på att åka buss istället för att vänta på nästa tåg. Det var en intressant upplevelse men inget jag rekommenderar: nästa gång är det inte säkert att chauffören är lika snäll.

Och så lite om Melodifestivalen. CD:n är i vår ägo och hemma analyserar vi sönder alla låtar. De roligaste kommentarer jag har hört hittills är att Andreas Johnssons låt låter som vår bil när den inte startar, och att Pernilla Wahlgrens låt låter som något ur en eftertext till "Göta Kanal 2" (jag vet inte om det sista är bra eller dåligt, fråga min bror).
Jag har insett att det är totalt omöjligt att bedömma en låt efter att ha hört den en enda gång, om det inte är Kärlek Vid Första Lyssningen (det är det sällan utom med Alexander Bards låtar, hehe). Så gott som alla låtar är ju helt okej efter några lyssningar. Vissa blir dessutom MYCKET bättre när man slipper se dem som sjunger.
   Och: jag har bestämt mig. Salem Al Falkir är den jag vill ha i Eurovision. De andra låtarna är fantastiska, men hans är den som liksom håller. Dessutom; vore inte det ett underbart budskap till alla Sverigedemokrater och liknande ohyra ute i Europa; det här är Salem Al Fakir, han är hur svensk som helst och vi är jättestolta över honom? Allt detta sa mamma redan efter första deltävlingen, och jag håller med henne nu.

Allt möjligt en måndag efter lovet

Snön täcker världen med en slafsig, härlig sörja. MEN; i morse åkte vi med stil till skolan. Det var TÅG, det var KUSTPILEN och det VAR I TID. Jag, Julia och Elin höll på att svimma (en gång för länge sedan var vi sju FU-tjejer som åkte från Vimmerby, nu är det snart bara jag kvar). Allt var jättebra tills jag insåg att jag hade lyckats glömma mina hörlurar hemma, då satt jag och var sur ända till Kisa. Allvarligt, jag hade både laddat mobilen och lagt in de nya låtarna, och så glömmer jag hörlurarna!
   På FU var allt sig likt. Joël hälsade mig välkommen med "Du är en OND människa!". Efter min sågning av Pernilla Wahlgrens låt och påhoppet mot Perrelli och Carola så hade han tydligen förklarat ett mindre krig mot mig, haha. Det var riktigt charmigt att se honom gå omkring hela dagen och säga "Nu tänker jag inte prata med dig!".
Isabelle hälsade mig med att smyga upp bakom mig när jag satt vid datorn och lägga händerna framför ögonen på mig (eller strax framför glasögonen).
Jag: "Aaaah, det står en läskig människa bakom mig!"
Isabelle: "Gissa vem det är!"
Jag: "Hm, det låter som Isabelle..."
Isabelle: "Nej, du har fel, det är inte alls jag!"
   På idrotten hade vi det fruktade beep-testet, och jag säger inte att det gick bra men det gick faktiskt bättre än förra gången. Jag HAR urdålig kondition och jag gjorde faktiskt mitt bästa idag, ansträngde mig så mycket jag klarade av. Och trots att jag gav upp först av alla i klassen så var jag hyfsat nöjd med mig själv eftersom det var ganska mycket bättre än förra gången, då jag helt enkelt inte orkade bry mig.
Sen spelade vi lite fotboll. Nicolina och jag har en egen klaga-på-idrotten-pakt och gick mest runt på planen. Jag rörde mig slött åt samma håll som bollen, Nicolina agerade bollplank. Och stackars Josse missades av bollen med några millimeter.
   Johanna, Sofia och Malin uteblev allihop från idrotten och dök inte upp förrän vid ett-tiden, så jag avnjöt en mycket trevlig lunch med Josse, Isabelle och Emelie. Sen kom vi tillbaka till klassrummet, Joël hade med sig sitt exemplar av Melodifestivalskivan och spelade Pernilla Wahlgrens låt på hög volym för att försöka övertyga mig om hur bra den är, haha. Jag måste förtydliga att jag faktiskt inte något emot Pernilla Wahlgren, det vara bara detta framträdande som jag inte gillade. Picadilly Cirkus (stavning?) är en himla härlig låt. Perrelli kommer jag troligen sluta störa mig på om några år, när jag har kommit över att hon vann över BWO. Carola däremot, det fiendeskapet är livslångt.
   I alla fall så hade vi kultur- och idéhistoria helklass eftersom Åsa Bildlärare var sjuk och satt och skissade på de karaktärer vi ska spela i nästa rollspel. Denna gång är det tema medeltid. Visst går jag på en fantastiskt härlig skola?
Efter skolan kände jag får att inviga den vår som inte finns så jag avnjöt en helt underbar glass från det där lilla stället vid rulltrappan på Gränden, en kula jordgubb och en choklad. Det var HIMMELSKT. Sen klämde jag in mig på en härligt överfull rälsbuss som konstigt nog gick. När vi stod tjugo minuter i Rimforsa så fick jag världens gulligaste SMS från Melinda:
"Hej Lilly. Vad gör du? Jag sitter och väntar på min skjuts som skulle kommit för en timme sen, och då tänkte jag naturligtvis på dig och alla dina tågförseningar."

Vad jag önskar mig nu är en av de där beryktade återträffarna. Jag saknar er så mycket, alla Anonyma Skrivnarkomaner där ute. Heder till Y:et och Vampyren som kämpar så för att få ihop alla. Jag ska kämpa med er.

RSS 2.0