Dag 24 – Min favoritserie – och varför.

Först tänkte jag naturligtvis på Hem Till Midgård, eftersom Caddy och jag avverkade båda säsongerna under första månaden hon bodde här. Men Hem Till Midgård blir lätt för mycket, med alla barnsliga skämt och all underhållningsbrutalitet. Nej, min favoritserie är och förblir c/o Segemyhr.
 
c/o Segemyhr handlar om fyra starka personligheter som delar på en lägenhet i Stockholm. Det är Fredrik Segemyhr, som äger lägenheten precis som titeln antyder, hans flickvän Cilla, hans gamla kompis Jan-Olof och den något yngre Anton.
Fredrik Segemyhr har ett toppjobb som civilekonom eller något liknande inom kategorin Otäckt, men blir i seriens första avsnitt arbetslös. Detta försöker han sedan ändra på under fem säsonger, utan resultat. Fredrik är snobbig, egocentrisk och har totalt förvriden verklighetsuppfattning, inte minst om sig själv. Caddy och jag har satt en hel del olika neorotiska diagnoser på honom genom avsnittens gång, paranoid personlighetsstörning och hypokondri är bara två av dem, och någon gång under femte säsongen kom vi fram till att han borde spärras in någonstans.
Cilla, Fredriks flickvän, jobbar som sjuksköterska och är betydligt stabilare. Hon ger sken av att vara en ganska trevlig person och den mest "normala" i lägenheten, men när hon en dag blir befodrad visar hon sig vara en riktigt läskig bitch med sjukligt storhetsvansinne och kontrollbehov som totalt försöker ta över på jobbet.
Jan-Olof, Fredriks gamla kompis, är i femtioårsåldern och verkar aldrig ha haft ett ordentligt jobb. Han försörjer sig på diverse ströjobb och skumma projekt, annars tänker han mest på sex och försöker förföra det mesta av kvinnligt kön som kommer i hans väg.
Anton är typ 28, kör taxi och bor inneboende hos Fredrik bara för att han inte står ut med att bo hemma hos sin mamma och inte har råd med något eget boende. Eftersom Fredrik är arbetslös och behöver alla pengar han kan få har han inget annat val än att låta Anton fortsätta hyra i hans lägenhet. Anton är fruktansvärt osäker och osjälvständig och de övriga i lägenheten får ofta agera som hans föräldrar.
 
Det Caddy och jag gillade med c/o Segemyhr, förutom att det var vansinnigt roligt att följa när dessa mer eller mindre hopplösa karaktärer skulle försöka få ihop sina vardagsliv, var att vi kände oss vansinnigt NORMALA och LYCKADE när vi kollade. Det var helt enkelt omöjligt att vara lika sjuk i huvudet, sorglig och misslyckad som Fredrik Segemyhr.
Vi övervägde faktiskt att köpa boxen med alla säsonger ett tag, men av ren snålhet kollade vi på YouTube istället. Vi skulle ha köpt boxen. Alla säsonger ligger inte på YouTube, så någonstans finns en massa c/o Segemyhr-avsnitt som vi inte kommer åt. Vi har sett alla avsnitt som ligger på YouTube. Buhuhuhu. Jag saknar c/o Segemyhr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0